A Dangerous Method (2011)

 English HereKorte Inhoud
De Eerste Wereldoorlog staat op het punt uit te breken. Psychiater Carl Jung , zijn mentor Sigmund Freud en Sabina Spielrein bevinden zich in een gespannen driehoeksverhouding. Patiënt Otto Gross, die behandeld wordt voor zijn immorele seksuele gedrag, brengt de spanningen tot een kookpunt. Dit alles met grote gevolgen voor de moderne manier van denken van de mens.
Genre : Drama
Land
: UK/Duitsland/Zwitserland


Cast :
Michael Fassbender : Carl Jung
Viggo Mortensen : Sigmund Freud
Keira Knightley : Sabina Spielrein

Regisseur :
David Cronenberg

Mijn mening


Een mening hebben over een psychologische film is sowieso al moeilijk. Het ontstaan van psychoanalyse , de technieken , de ideeën, staan hier centraal. Het gevolg is inderdaad een saaie , met veel dialogen gevulde, film, waarbij de emotionele relatie tussen Keira Knightley en Michael Fassbender een interessant gegeven is. 


Persoonlijk hou ik wel van zo'n "psychiater-helpt-patiënt-over-probleempje-heen" - film, maar dan liever een chemische samenwerking gelijk Damon en Williams in "Good will hunting". Dit was inderdaad een film die je beter niet kan kijken na een vermoeiende werkdag die eindigde met schele hoofdpijn. 't Is niet bepaald verzachtende materie zoals een aspirientje.


Het verdict : 4 / 10
Links : IMDB , Moviemeter
 

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.