Red Tails (2012)

 English HereKorte Inhoud
Italie 1944.
De oorlog eist zijn tol bij de geallieerden in Europa en een  eskader van zwarte piloten , beter gekend als de "Tuskegee Airmen" krijgen een kans om zich te bewijzen in de lucht. Deze film is een eerbetoon aan deze onbekende helden.
Genre : Oorlog
Land
: USA


Cast :
Cuba Gooding Jr. : Majoor Emanuelle Stance
Terrence Howard : Kolonel A.J. Bullard
Bryan Cranston
: Kolonel William Mortamus

Regisseur :
Anthony Hemingway

Mijn mening

Tijdens WWII in Italie vliegt een regiment zwarte piloten rond met verouderde P40's om nietszeggende opdrachten uit te voeren, omdat de blanke leger topleiding niet gelooft dat de zwarte medemens verstandelijk genoeg is om echte acties uit te voeren. Beetje als in de Amerikaanse Burgeroorlog werden ze gezien als lomp kanonnenvoer. Uiteindelijk mogen ze zichzelf dan toch bewijzen. Vermeng dat met een liefdesverhaal en je hebt "Red Tails".


Ik vond het een hoogst vermakende film met veel actie en in mijn ogen toch indrukwekkende luchtgevechten. Ik heb me dan ook geen moment verveeld. Het is geen topfilm. Maar ook niet, zoals je veel leest, een totale flop.
Het rare is dat je op IMDB in een ruk totaal verschillende meningen leest van mensen die het eigenlijk wel zullen weten nl.
1. As a retired USAF Fighter Pilot, having flown 100 missions as an F-105 Wild Weasel over the hottest areas of North Vietnam, and recipient of the Silver Star, the Distinguished Flying Cross, and ten Air Medals, I found the movie to be excellent.
2. I am a pilot in the Air Force.This is by far the absolute worst movie I have ever seen.
3. I'm a former US Air Force F-4 Phantom Weapons Systems Officer (backseater).You know this movie is crap when you start with a supposed fighter squadron commander who doesn't know the difference between a SQUAD (thirteen infantrymen) and a SQUADRON (48 fighter pilots).


Als zij het al niet weten, wie dan wel. Het zal wel niet technisch accuraat zijn allemaal maar entertainment was het wel


Het verdict : 7 / 10
Links : IMDB , Moviemeter

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.